ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Euroopan alueiden komitean kansalaiskeskustelu Joensuuhun 8.5.

Euroopan alueiden komitean kansalaiskeskustelu Joensuuhun 8.5.

Euroopan alueiden komitean varapuheenjohtaja Markku Markkula vierailee Joensuussa tiistaina 8.5.2018. Aamupäivällä ohjelmassa on kaikille avoin kansalaiskeskustelu Lyseon lukiossa teemalla metsät ja ilmastonmuutos. Päivän aikana Markkula myös tutustuu maakunnan huippuosaamisaloihin, metsäbiotalouteen, fotoniikkaan ja koulutukseen.

Markkulan vierailua isännöi Joensuun kaupunki, joka järjestää Lyseon lukiolla kello 10 - 11 pidettävän kansalaiskeskustelun. Tilaisuuteen ovat kaikki halukkaat tervetulleita osallistumaan. Se on osa Euroopan alueiden komitean ’Reflecting on Europe’ -kansalaiskeskustelujen sarjaa, joita järjestetään yli 140 paikassa eri puolilla Eurooppaa.

Lyseon lukion opiskelijat ovat pohjustaneet kysymyksiä kansalaiskeskusteluun seuraavien opettajien ohjauksessa:

  • Hannele Ravi, Yhteiskuntaoppi
  • Niko Kaikkonen, Maantiede
  • Sari Manninen, Biologia

Tilaisuuden avaavat kello 10:00 kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seppo Eskelinen ja Lyseon lukion rehtori Riitta Rauma.

Toiminnallisissa esittelypisteissä osallistujat pääsevät tutustumaan Joensuun Hinku-hankkeeseen, Eno-verkkokouluun, All Youth –hankkeeseen ja Lyseon lukion kotisirkkapajaan.

Puheenvuorot kuullaan alueiden komitean Markku Markkulalta, ENO-verkkokoulun Raimo Hulmilta sekä Lyseon lukion oppilailta Alisa Horsmanheimolta ja Kirsikka Hailalta.

- Tämä tapahtuma on lyseolle merkittävä ja ainutlaatuinen tilaisuus. Opiskelijoilla on ollut oivallinen mahdollisuus perehtyä heidän tärkeäksi kokemaansa globaaliin ympäristöongelmaan monitieteellisesti. Olemme tutustuneet hyönteisravinnon merkitykseen ilmastonmuutoksen hidastamisessa ja kestävän kehityksen edistämisessä. Tässä tilaisuudessa he voivat esittää omia näkemyksiään ja keskustella asiantuntijoiden ja yhteiskunnallisten vaikuttajien kanssa. Oppimisen iloa ja riemua parhaimmillaan, apulaisrehtori Sari Manninen toteaa.

Katsaukset ajankohtaisiin asioihin ja maakunnan kärkiosaamisaloihin

Markkulan Joensuun vierailun muussa ohjelmassa käsitellään alueen ajankohtaisia kuulumisia, kärkiosaamisaloja ja innovaatiotoimintaa Joensuun kaupungin, Pohjois-Karjalan maakuntaliiton, Itä-Suomen yliopiston, Joensuun Tiedepuiston ja Luonnonvarakeskuksen (Luke) isännöimänä. Markkulan johdolla keskustellaan muun muassa EU:n Innovation Camps -konseptista.

Yritysmaailmaa päivän ohjelmassa edustavat John Deere Forestry ja Arbonaut Oy.

Kello 16.15 Mediatilaisuus Pielisjoen linnassa

Vierailupäivän päätteeksi tiedotusvälineillä on mahdollisuus haastatella Markku Markkulaa. Mediatilaisuutta maakuntaliiton puolesta isännöivät maakuntajohtaja Risto Poutiainen ja aluekehityspäällikkö Maarit Siitonen.

Osallistu kansalaiskeskusteluun myös netissä - linkkejä

Lisätiedot:

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute