ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta tutustui Pohjois-Karjalan metsä- ja puualaan

Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta tutustui Pohjois-Karjalan metsä- ja puualaan

Maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Anne Kalmari Timitran linnassa Lieksassa.         Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta vieraili Pohjois-Karjalassa 5.–6.10. Kaksipäiväisen vierailun aikana valiokunta tutustui puurakentamiseen, maakunnan metsäosaamiseen, uhanalaisen järvilohen kannan elvyttämiseen ja Kolin matkailun kehitykseen.

Lisäksi valiokunta sai kattavat katsaukset maakunnan ja kuntien kehitysnäkymistä.

Keskustelua käytiin kestävästä metsäpolitiikasta ja puun saatavuuden turvaamisesta. Puurakentamisen mahdollisuudet julkisessa rakentamisessa tulivat hyvin esiin vierailtaessa Joensuussa Suomen korkeimmassa puurakennuksessa Lighthousessa, Joensuu Areenassa, Kerubi-stadionilla ja Metla-talossa. Lieksan Binderholzin sahan toiminta ja kehitysnäkymät kiinnostivat kovasti valiokuntaa.

- Meillä on vireillä merkittäviä teollisia investointeja, jotka liittyvät luonnonvarojen uudenlaisiin käyttömuotoihin, biohiileen, energiaratkaisuihin ja biotalouteen, kertoo yhteyspäällikkö Jarno Turunen Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta.

Kolin panostukset luontomatkailuun ovat kasvattaneet pitkään kävijämääriä kansallispuistossa. Retkeilyreittien ylläpito, majoituskapasiteetin kasvattaminen, kevyen liikenteen väylien rakentaminen ja julkiset liikenneyhteydet Kolille vaativat uusia panostuksia.

Järvilohen kannan elvyttäminen ja kunnostustoimet Pielisjoen Laurinvirralla kuuluivat ensimmäisen päivän ohjelmaan.

- Myös suurpetotilanne ja valkoposkihanhet herättivät keskustelua. Vierailu olikin erinomainen mahdollisuus kertoa arjen haasteista ja paikallisista olosuhteista eduskunnan kansanedustajille, Turunen summaa.

Valiokuntavierailuun osallistui yhteensä 12 valiokunnan jäsentä. Savo-Karjalan kansanedustajista valiokunnasta vierailulla olivat mukana Seppo Eskelinen ja Markku Eestilä.

Vierailun isäntänä toimi Pohjois-Karjalan maakuntaliitto yhteistyössä Joensuun kaupungin ja Lieksan kaupungin kanssa.

Maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Anne Kalmari Timitran linnassa Lieksassa.

Lisätiedot:

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute