ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left Alueellisen kehittämisen määräraha käyttöön

Alueellisen kehittämisen määräraha käyttöön

Työ- ja elinkeinoministeriö on osoittanut maakuntien liittojen käyttöön kansallisen määrärahan alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemiseen. Rahoitusvälineestä käytetään lyhennettä AKKE (Alueellisen kehittämisen määräraha).

Maakuntien liitot rahoittavat AKKEn kautta erilaisia kehittämishankkeita. Vuosittain jaettavan määrärahan suuruus Pohjois-Karjalassa on noin 250 000 euroa.

Vuonna 2020 AKKE-rahoituksen myöntämisessä painotetaan hankkeita ja toimenpiteitä, joilla voidaan reagoida koronavirusepidemian alueelle aiheuttamien haitallisten vaikutusten hillintään ja niistä toipumiseen. Rahoitusta myönnetään mahdollisuuksien mukaan myös muille maakuntaohjelmaa toteuttaville hankkeille eri toimialoilla.

Rahoitusta voidaan myöntää pääsääntöisesti kokonaiskustannuksiltaan enintään 50 000 euron hankkeille. Tuki voi kattaa enintään 80 prosenttia hankkeen kokonaiskustannuksista.

Tukea voidaan myöntää esimerkiksi kunnille, yhdistyksille ja järjestöille, koulutusorganisaatioille ja tutkimuslaitoksille.

Lue lisää:

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute