ajankohtaista pääkuva

Navigaatiovalikko

Ajankohtaista

angle-left ”Tulipahan tehtyä” -kirjaan koostettiin tekstit maakuntaliiton Raimo Turusen uralta

”Tulipahan tehtyä” -kirjaan koostettiin tekstit maakuntaliiton Raimo Turusen uralta

Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta eläkkeelle jääneen aluekehityspäällikkö Raimo Turusen pitkän uran kirjoituksista on julkaistu kirja nimellä ”Tulipahan tehtyä”. Kirjan päätoimittajana on Eeva Hirvola-Kostamo ja kustantajana on maakuntaliitto.

- Kirja avaa kiinnostavan näkymän monipuoliseen elämänuraan, jossa yhteiskunnallinen ajattelu ja kulttuuri yhdistyvät osaksi aluekehittämistä, Hirvola-Kostamo tiivistää.

- Kirja on kunnianosoitus Turusen pitkälle uralle – hänen itsensä kirjoittamana. Hyväntahtoiselle sarkastiselle tyylilleen uskollisena Turunen on valinnut kirjalleen nimen, joka kätkee arvoituksellisesti sisäänsä elämänuran laajuuden ja tuo esille häivähdyksen hänen monipuolisesta lahjakkuudestaan, taustoittaa kehittämisjohtaja Eira Varis maakuntaliitosta.

Turunen on valinnut kokoomateokseen otteita tuotannostaan, joka käsittää tuhansia pääosin aiemmin julkaistuja kirjoituksia. Sisältö on jaettu kuuteen aihepiiriin, joita voi hyvin lukea myös itsenäisinä kokonaisuuksina. Kirjan alussa lapsuuden kokemuksia on kuvattu poikakirjamaisena seikkailukertomuksena. Tarina jatkuu aistikkaina pohjoiskarjalaisen luonnon kuvauksina.

Esipuheen laatineen Eira Variksen mukaan kirjoittaja paljastaa tuokiokuvina käsittämättömän laajan kokemuksensa ja tuntemuksensa elokuvamaailmasta. Maailmantähtien haastattelut ja heidän tekemiensä elokuvien analysointi ja selittäminen pohjoiskarjalaiselle ihmiselle on ollut yksi Raimo Turusen elämäntehtävistä.

- Pohjoiskarjalaisuuden kuvaaminen ortodoksisuuden, ruokakulttuurin ja kirkkomusiikin kautta ovat kirjoittajalle ominaisia tapoja jäsentää arkipäivää ja ympäröivää todellisuutta, Varis päättää.

Lisätiedot

Ajankohtaista somejako

Sivu arviointi ja palaute