osallisuus pääkuva

Mitä on osallisuus?

Mitä on osallisuus?

Osallisuus on halua ja mahdollisuutta päättää ja vaikuttaa. Osallisuus on nähdyksi, kuulluksi, arvostetuksi ja ymmärretyksi tulemista. Osallisuus luo hyvinvointia ja antaa kokemuksen yhteisöön kuulumisesta. 

Osallistamista ja vaikuttamista lisätään mm.

  • tarjoamalla aktiivista, monikanavaista, ymmärrettävää ja oikea-aikaista tietoa
  • järjestämällä asukas- ja asiakasraateja sekä keskustelu- ja kuulemistilaisuuksia
  • tukemalla oma-aloitteista asioiden suunnittelua ja valmistelua
  • mahdollistamalla osallistuminen ja vaikuttaminen valmisteluun ja päätöksentekoon

Miten Pohjois-Karjalassa edetään?

Pohjois-Karjalassa osallisuus tehdään yhdessä maakunnan valmistelijoiden, Siun soten, ELY:n, Pohjois-Karjalan maakuntaliiton, henkilöstön, kuntien, järjestöjen, asukkaiden ja yritysten kanssa. Tavoitteenamme on vahvistaa eri toimijaryhmien äänten kuulumista uudistuksessa ja tuoda näkyväksi osallisuustyötä, hyödyntää toimijoiden parhaita käytäntöjä sekä parantaa tiedonkulkua. Haluamme edistää asukkaisen mahdollisuuksia vaikuttaa ja osallistua tulevan maakunnan ja sen palveluiden suunnitteluun.

Järjestämme keväällä runsaasti avoimia tilaisuuksia eri puolilla maakuntaa, kyselemme toiveita ja ajatuksia sekä kerromme ajankohtaisista asioista.  Tulethan mukaan?

Voit seurata uudistuksen nettisivuilta, kuinka uudistustyö etenee Pohjois-Karjalassa. Kannattaa tilata myös maakuntauudistuksen sähköinen uutiskirje, jonka lähetämme yleensä kerran kuukaudessa. 

Toivomme kysymyksiä ja kommentteja maakunta- ja sote-uudistuksesta ja vastaamme niihin mahdollisimman pian. Anna eväitä ja vinkkejä meille valmistelijoille! Voit kommentoida julkisesti alla olevaan kenttään tai käyttämällä palautelomaketta.

Sivukommentointi

Lisätietoja osallisuus

Lisätietoja

Maarita Mannelinin kuva
Maarita Mannelin osallisuusasiantuntija 050 350 4927 maarita.mannelin@pohjois-karjala.fi

Sivu arviointi ja palaute