ajankohtaista pääkuva

Ajankohtaista

angle-left Miten maatalouslomitus hoidetaan Pohjois-Karjalan maakunnassa?

Miten maatalouslomitus hoidetaan Pohjois-Karjalan maakunnassa?

Maakunta- ja sote-uudistuksen myötä maatalousyrittäjien lomituspalvelut ja maaseutuhallinnon tehtävät siirtyvät kunnista ja ELY-keskuksesta maakunnan vastuulle vuonna 2020.

Pohjois-Karjalassa on nyt käynnistetty selvitys maatalouslomituksen hoitamisen eri vaihtoehdoista tulevaisuudessa. Selvityksen tekevät Tohmajärven kunnan lomituspäällikkö Salla Heinonen ja suunnittelija Miika Korhonen Valtimolta.


- Tällä hetkellä lomituspalveluja hoitavat Pohjois-Karjalassa Tohmajärven, Valtimon ja Liperin kunnat. Tulevaisuudessa siis Pohjois-Karjalan maakunta, kertoo selvityksen käynnistänyt projektijohtaja Jarno Turunen Pohjois-Karjalan maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelutiimistä.

- Maatalouslomitus on merkittävä kokonaisuus jo siksikin, että ala työllistää Pohjois-Karjalassa lähes 200 henkilötyövuotta. Selvityksen tavoitteena on tarjota tulevalle Pohjois-Karjalan maakunnalle kattavaa tietoa maatalouslomituksen nykytilasta.

Selvityksen aikana kuullaan maatalousyrittäjiä, -lomittajia ja sidosryhmiä. Selvityksessä esitellään erilaisia järjestämis- ja tuottamisvaihtoehtoja. Tietojen keräämistä varten on käynnistetty alan toimijoille kohdennettu kysely, johon palveluiden saajien toivotaan vastaavan runsaasti.

Selvitys valmistuu kesäkuun loppuun. 

lehmän kuva

Sivu arviointi ja palaute