Maakuntapäivä pääkuva

Maakuntapäivän facebook

Maakuntapäivä

Pohjois-Karjala juhlii maakuntapäivää elokuussa

Pohjois-Karjalan maakuntapäivä järjestetään ensimmäisen kerran lauantaina 25.8.2018. Ajatuksena on, että tulevaisuudessa se on vuosittainen juhlapäivä, jota vietetään aina elokuun viimeisenä lauantaina.

Se on Pohjois-Karjalan syntymäpäivä, maakunnan asukkaiden kansalaisjuhla ja päivä jolloin hymyillään yhdessä, myhäilee maakuntajohtaja Risto Poutiainen.

Taustalla lukijaäänestys

Maakuntapäivän viettämistä on pohdittu Pohjois-Karjalan keskeisten toimijoiden keskuudessa aika ajoin. Sanomalehti Karjalainen ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto järjestivät syksyllä 2016 lukijaäänestyksen Pohjois-Karjalan maakuntapäivästä. Maakuntaliiton koollekutsuma maakuntapäivän valitsijaryhmä piti päivämäärää 30.8. parhaana vaihtoehtona, koska Uudenkaupungin rauha solmittiin kyseisenä päivänä vuonna 1721 ja samassa yhteydessä Pohjois-Karjalan alue määriteltiin ensimmäisen kerran.

Loppukesään sijoittuva päivämäärä myös luo hyvät edellytykset kansalaisjuhlan järjestämiselle. Ryhmässä tultiin tulokseen, että maakuntapäivää vietetään elokuun viimeisenä lauantaina.

Haettavana avustusta maakuntapäivän juhlistamiseen

- Tavoitteena on löytää maakuntapäivän juhlistamiseen iloisia ja erilaisia tapahtumia koko Pohjois-Karjalan alueelle. Tapahtumille järjestetään mahdollisuus hakea avustusta kustannuksiin, Poutiainen kertoo.

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto järjestää avoimen haun, jolla etsitään koko maakunnan alueelta avustettavaksi maakuntapäivän tapahtumia. Kullekin hakijalle voidaan myöntää avustusta pienemmistä summista aina 4 000 euroon saakka. Yhtä tapahtumaa tuottamassa voi olla useampi toimija, jolloin yhteen tapahtumakokonaisuuteen voi kohdistaa useita tukihakemuksia.

Avustuksen määrä voi olla enintään 70 % hyväksytyistä kokonaiskustannuksista. Haku avattiin 26.2.2018 ja hakemukset Pohjois-Karjalan maakuntapäivän tapahtumaksi on toimitettava Pohjois-Karjalan maakuntaliiton tulevaisuusrahastoon 13.4.2018 mennessä.

Maakuntapäivän ohjelmaan voi hakea, vaikkei tarvitsisi rahallista tukea. Tällön hakulomakkeeseen täytetään perustiedot ja tapahtumaidean kuvaus. Tapahtumavalinnat tehdään huhtikuussa.

Maakuntapäivän ohjelmaan voidaan hyväksyä tapahtuma, joka

 • toteutetaan PohjoisKarjalan alueella ja on maksuton sekä avoin kaikille
 • toteuttaa osaltaan maakuntapäivän henkeä ja teemaa
 • käyttää markkinoinnissaan ja toteutuksessaan maakuntapäivän visuaalista ilmettä niissä toimenpiteissä, jotka kohdistuvat maakuntapäivään

 

Tekstiä on tarkennettu ehtojen osalta 27.3.2018.

Some Jako Global

Graafinen materiaali

Asiakirjat
 • thumbnail
  Juuri nyt käyttäjältä

  {title}

 • Lisätietoja

  profiilikuva

  Katariina Peltonen

  koordinaattori
  050 324 8490
  katariina.peltonen@pohjois-karjala.fi
  Pohjois-Karjalan maakuntapäivän koordinointi

  profiilikuva

  Katja Riikonen

  vs. tietopalvelupäällikkö
  050 570 3277
  katja.riikonen@pohjois-karjala.fi
  Pohjois-Karjalan tulevaisuusrahasto, tietotekniikka, laajakaista, ICT- ja tietoyhteiskunta-asiat.

  Sivu arviointi ja palaute