Kansainvälinen toiminta sivun pääkuva

Kansainvälinen toiminta

Kansainvälinen toiminta

Olemme aktiivinen rahoittaja, neuvoja ja toimija kansainvälisessä toimintaympäristössä. Kansainvälisten hankkeiden, verkostojen ja yhteistyöalueiden merkitys kehittämisvälineenä tulee jatkossa korostumaan.

Maakuntaohjelma ja vuonna 2015 hyväksytty Pohjois-Karjalan kansainvälistymisen toimenpideohjelma määrittävät tavoitteet, toimenpiteet ja resurssit maakunnan kansainvälistymiselle. Teemme yhteistyötä sekä EU:n että EU:n ulkopuolisten alueiden kanssa. 

Olemme Euregio Karelian ja Barentsin alueneuvoston ja -komitean jäseniä. Euregio Karelian 2020 strategiassa on määritelty Pohjois-Karjalan, Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Venäjän Karjalan tasavallan yhteiset tavoitteet. Barentsin alueen ohjelma kattaa Pohjois-Suomen, -Ruotsin ja –Norjan sekä Luoteis-Venäjän yhteistyön tavoitteet. 

Toimimme jäsenenä eurooppalaisissa organisaatioissa ja verkostoissa. Meillä on edustaja Euroopan Raja-alueiden Liiton (AEBR) ja Euroopan Alueiden Liitossa (AER). 

Pohjois-Karjalalla on yhteistyösopimus kiinalaisen Heilongjiangin maakunnan kanssa. Yhteistyötä Kiinaan tehdään erityisesti Fefe-hankkeessa.

Toteutamme Karelia CBC rahoitusohjelmaa yhteistyössä Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Karjalan tasavallan kanssa.

Maakuntaliiton lakisääteisiin tehtäviin kuuluu myös Pohjoinen Periferia ja ArktinenInterreg Itämeren alueen ja Interreg Europe ohjelmatyö.

EU:n erillisohjelmissa teemme yhteistyötä Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimiston kanssa. Brysselissä sijaitseva toimisto valvoo Etelä-Savon, Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Lapin, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Savon toimijoiden etuja. Toimisto edistää osaltaan Itä- ja Pohjois-Suomen elinkeinoelämän kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä.

Olemme mukana useissa kansainvälisissä hankkeissa joko pää- tai osatoteuttajana. Tutustu tästä hankkeisiin.

Lisätietoja

Kuva Risto Poutiaisesta
Risto Poutiainen vt. maakuntajohtaja 040 546 9649 risto.poutiainen@pohjois-karjala.fi
Kuva Eira Variksesta
Eira Varis vs. kehittämisjohtaja 050 307 4806 eira.varis@pohjois-karjala.fi
Kuva Pia Pitkäsestä
Pia Pitkänen aluekehitysasiantuntija 040 559 2210 pia.pitkanen@pohjois-karjala.fi
Kuva Tiina Moisalasta
Tiina Moisala aluekehitysasiantuntija 040 702 1575 tiina.moisala@pohjois-karjala.fi
Kuva Timo Leinosesta
Timo Leinonen yhteyspäällikkö 050 463 1424 timo.leinonen@pohjois-karjala.fi
Kuva Meijiao Xue-Pykäläisestä
Meijiao Xue-Pykäläinen projektikoordinaattori 050 438 7741 meijiao.xue-pykalainen@pohjois-karjala.fi

page-rating-portlet